Portfolio

Schermafbeelding 2021-02-26 om 15.16.56.

Voor Volkskrant Magazine (20 februari 2021) schreef ik een reportage/essay over mijn onderzoek naar wat er gebeurde voor, tijdens en na het lekken van mijn naaktfoto's in 2004, op mijn 16e – en over hoe ik daar als 33-jarige op terugkijk. Het is een reconstructie van een sextingmisbruik-zaak, en een universeel verhaal over seksualiteit, schaamte, schuld, slut shaming, victim blaming en sekseducatie. Het verhaal kwam tot stand met een bijdrage van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Het artikel is hier te lezen voor Volkskrant-abonnees. En ook op deze plek.

Eilandspolder.png

Voor Volkskrant Zomermagazine (15 augustus 2020) maakte ik een wandelroute, verhaal en audiotour over de Noord-Hollandse Eilandspolder en de verhalen over de walvisvaart en molenaars. De wandelroute leidt via 20 audiofragmenten langs alle belangrijke locaties uit die tijd: de haven in de Rijp van waaruit de walvisjagers vertrokken, de walvistraankokerijen, de oude molens uit de 17e eeuw en de timmerwerkplaats in Schermerhorn.

Klik hier voor het artikel en de bijbehorende audiotour.

Volkskrant - Heksenjacht.png

Voor Volkskrant Zomermagazine (18 juli 2020) maakte ik een fietsroute, verhaal en audiotour over de Brabantse heksenjacht uit 1595. De fietsroute leidt via 17 audiofragmenten langs alle belangrijke locaties uit die tijd: de brandstapels, de ruïnes van kastelen waar vrouwen in kelders gemarteld en ontgoocheld werden, de drassige velden waar ze gedanst zouden hebben met de duivel.

Klik hier voor het artikel en de bijbehorende audiotour.